Receptek

Házi sárgabarack lekvár édesítőszerrel Házi sárgabarack lekvár édesítőszerrel Lekvárt főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Készítsd el saját lekvárod hozzáadott cukor nélkül! Tovább   
Meggylekvár pektinnel Meggylekvár pektinnel Ízre, állagra és színre kísértetiesen emlékeztet Apa meggylekvárjára, amit annyira szerettünk. Tovább    
Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Életem első flódnija. Már nagyon régóta szerettem volna megsütni. Most végre megtörtént és álom finom lett. Tovább  
Epres piskótatorta citromkrémmel Epres piskótatorta citromkrémmel Az élet nem mindig ajánl win-win megoldást, és a kompromisszumok is a legtöbb esetben nem a mi lelki békénket szolgálják. Ezzel a tortával viszont mindenki jól jár, mert gluténmentes és laktózmentes is, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tovább   
Gluténmentes kölestorta Gluténmentes kölestorta Ez egy egyszerűen, kevés hozzávalóból összedobható finomság! Nagyon kiadós, és ráadásul sokféleképp variálható. Tovább   
Kölespuding chia magos eperlekvárral Kölespuding chia magos eperlekvárral Kedves ismerősünk és családja meseszép házikót vett: kerttel, kiskutyával, kiscicákkal töltik most a napjaikat a lakás-lét után. Már régóta esedékes volt a látogatás hozzájuk, és mivel egy ideje rendszeresen vezetek (ami számomra abszolút újdonság :)), könnyen és gyorsan el is jutottam hozzájuk. Ági és a családja nagyon kedves és figyelmes vendéglátó volt: ezzel a minden allergéntől, sőt, cukortól is mentes édességgel, valamint házi bodzaszörppel vártak. A képet pedig lánya, Nati készítette. Mindenért hálás köszönet nekik! :) Tovább   
Spirállinzer Spirállinzer A spirálkeksz receptjét még tavaly láttam meg a nosalty-n. Nagyon megtetszett, szerintem rém ötletes, és ha ügyes az ember, csodaszép kekszek kerülnek ki a kezei közül. Mindig halogattam a megsütését, egészen addig, amíg a Brioche-blogon újra rá nem akadtam. Most már nem tudtam kihagyni, az első adandó alkalommal elkészítettem, és TimCsi ötletét követve nem puszta kekszeket, hanem lekvárral összeragasztva "hagyományos" linzereket gyártottam. Eszméletlenül finomak és puhák, nem lehet kihagyni! :)Az olyan sütik különösen kedvesek nekem, amikben már eleve van valami házi. Ebben saját dió, házilag darált zabpehely, xilitből készített vaníliás porcukor és házi lekvár van. Tovább   
Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Kisfiúként mindig felháborodtam, akárhányszor megpillantottam az amerikai filmekben a „pancake”-et. Tudtam hogy itt, Csillaghegyen, ahol Ilonka néni zserbót süt, Erzsi néni „sima magyar” palacsintát, az anyukám meg jó esetben dinnyét szeletel, semmi esélyem megkóstolni ezeket a pihe-puha, aranybarnára sült, édes párnácskákat. Tovább
Epres galette Zelleitündi módra Epres galette Zelleitündi módra Finom omlós tészta, mennyei eperrel, rusztikus pite formában, ez a francia galette. Tovább  
Citromos tortácskák Citromos tortácskák Ezek a kis formás tortácskák teljesen levettek a lábunkról. Egyszerű de nagyszerű, könnyű, a citromtól pedig elképesztően friss, akárcsak egy tavaszi szellő. Tovább  
Lecsós rakott patisszon Lecsós rakott patisszon Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára a ti kamrátokban is lapul néhány üveg tavaly eltett lekvár (amit sütemények töltelékeként vagy derelyébe töltve el is tudtok használni), befőtt (amiből kiváló gyümölcsleves készíthető így tavasz derekán), vagy éppen lecsó alap, amit mi önmagában is szívesen fogyasztunk, de változatosan felhasználható különféle főételekben is, ha éppen nem a paradicsomkonzervet jut eszembe használni. Tovább   
Egy tésztából 5 féle, Húsvétra Egy tésztából 5 féle, Húsvétra Az ilyen kekszek igazi „jolly jokernek” számítanak az aprósütemények között. Putóczki Gáborné gluténmentes tésztából készítette, többféle vidám, húsvéti formában. Ha egyszer elkezded, biztosan nem tudod abbahagyni. Nem a készítést, hanem a nassolást. :-) Tovább