Receptek

Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább     
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Zeller gratin Zeller gratin A zeller egy eddig kevésbé ismert arcát mutatja meg! Ez a laktató és finom fogás köretként vagy önálló ételként is megállja a helyét. Tovább    
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Paleo túrónokedli Paleo túrónokedli A receptet Krisztától, Ancsától és Vandától kaptam, ők három paleós generáció egy családon belül, akik sokat kísérleteznek, és rendszeresen főznek-sütnek. A képen látható adag nyilván nagycsaládos mennyiség. Az alábbi receptet tetszés szerint lehet felszorozni, ahány adagra szükség van. Tojásos galuskának is kiváló alap, finom, zsenge fejes salátával tökéletes ebéd. De pörköltekhez, ragukhoz köretnek is jó, ha valaki igényli az effajta köreteket. Tovább    
Fokhagymás-citromos ceruzabab Fokhagymás-citromos ceruzabab A kedvesem révén van egy olasz „sógornőm", Alessandra, akit időről időre meglátogatunk: egy kis faluban lakik, alig fél órára Tel Avivtól. Ám amikor átlépjük a kertje küszöbét, azonnal Itáliában találjuk magunkat. Hogy a spagettije és a limoncelloja is „perfetto", azt mondanom sem kell, ám az igazi mágia az, amit a zöldségekkel művel. Tovább     
Padlizsán steak Padlizsán steak Hiszed vagy sem, a padlizsán olyan, mint egy klasszikus kis fekete ruha: bármilyen alkalomhoz illik, és – egy kis rafinériával – mindenkit elbűvölhetsz vele. Tovább   
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Szeretem a halat. A tengerit és a hazait is, halászlének, salátának, fish and chips-nek, pástétomnak, mindenhogy. Gyorsan elkészül, alakbarát, és nem kell hozzá nagy varázslat, hogy finom legyen  Tovább
Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Ezeken a forró napokon nem igazán kívántam a húst, főleg nem megvenni és elkészíteni... Viszont halat és zöldséget minden mennyiségben! Tovább