Receptek

Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Bárány kolbász sült édesburgonyával Bárány kolbász sült édesburgonyával Balzsamecetes gránátalmás salátával egy pazar paleo vacsora lesz belőle! Tovább  
Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Szeretem a sütőtököt és a belőle készült krémlevest, de mindig keresek újabb és újabb elkészítési változatokat. Most az történt, hogy egy teljesen más recepthez kellett nekem aszalt paradicsom paszta, amit a legutóbbi tanfolyamon használtunk az egyik fogáshoz. Ehhez be kellett áztatni a szárított paradicsomot, és az áztatóvizet félretettem a hűtőben, mondván, hogy jó lesz az még valamire. Ezek a paradicsomok elég sósak voltak, így a lé is az volt. A minap eszembe jutott a sütőtökkrém leves főzése közben, hogy hoppá, nézzük csak meg azt az aszalt paradicsom áztatólevet… Jézus ereje, de finom lett ez a leves! A betétek csak tovább fokozták az élvezetet, mert rágni is volt mit a selymes lében. Ha valaki fogyaszt sajtot, kis kockákra vágott, érett sajtból is lehet beledobálni pár darabot. Tovább