Receptek

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Arany tej Arany tej Gyógyulj kurkumás tejjel! A kurkuma széles spektrumú gyógyhatását egyre többen fedezik fel (újra), és számos kutatási eredmény támasztja alá mindezeket. Hagyományosan megfázásra, orrdugulásra, fejfájásra és torokfájásra használták, de a depresszió ellen is felveszi a harcot.  Tovább
Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Szeretem teljes értékű reggelivel kezdeni a napot, de a joghurt-zabpehely kombótól már szabadulnék – egyszer már megpróbáltam a granolával, de keresem a további alternatívákat. Tovább    
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Narancsos vaníliakrém Narancsos vaníliakrém Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban, sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. Tovább     
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Rumos meggyzselé Rumos meggyzselé Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni. Tovább  
Töltött körte Töltött körte Az autoimmun protokollon belül is lehet desszerteket készíteni, tojás és lisztek nélkül. Ez a finomság egy kis kókusztejszínnel megcsurgatva igazi ínyencség. Tovább
Kókuszos chia puding finomság Kókuszos chia puding finomság A chia puding nagyon gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható finomság. A legegyszerűbb recept, hogy 1 evőkanál chia magot alaposan összekeverünk 1dl tejjel vagy növényi tejjel. Édesíthetjük tetszőlegesen sztíviával, eritrittel, xilittel, vagy barnacukorral/mézzel is. Ízesíthetjük fahéjjal, de akár kakaóval is. Állni hagyjuk 4 órát és már kész is! Ha van otthon bármilyen gyümölcs, akkor tegyük a tetejére, így még ízletesebb lesz! A puding sűrűségét a hozzáadott folyadék növelésével-csökkentésével tetszőleges beállíthatjuk. Nagyobb mennyiségű folyadékkal smoothie-t kapunk.A videón szereplő recept, kókusztejjel és kókuszreszelékkel készülő verziót mutat be, ahol fel is forralják az egészet, de az alapváltozatnál ez nem szükséges.A díszítéshez szeletelt mandulát és gránátalmát adnak. Tovább   
Datolyás kókuszos keksz Datolyás kókuszos keksz Mindig annyira jólesik, mikor nem paleo barátoknál vendégségben készülnek valami finomsággal külön nekünk. Ez történt egy kedves baráti házaspárnál, akik ezzel a finom keksszel vártak bennünket egy hosszú út után. Tovább     
Epres rebarbara kompót Epres rebarbara kompót Tegnap este volt a 30 éves érettségi találkozóm, így későn értem haza, és a szokásosnál jóval később kerültem ágyba. Szerencse, hogy a mai nap részben a lustaságé. Két napja érik a hűtőben ez a csodálatosan üde, könnyű desszert, amit ma reggelire fogyasztottam. Pont ideális volt: hűsítő, édes-pikáns finomság. Próbáljátok ki amíg van rebarbara! Tovább   
Meggyes barack fagyi Meggyes barack fagyi A meggy az egyik kedvenc gyümölcsöm, de ez a mai eresztés valami egészen csodás, sötétvörös, teljesen érett. Meggyből még sosem csináltam fagylaltot, de ma hirtelen beugrott, hogy hát miért is ne tehetném. Vacsora vendég jön, pont jó lesz desszertnek.  Tovább