Receptek

Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Szeretem teljes értékű reggelivel kezdeni a napot, de a joghurt-zabpehely kombótól már szabadulnék – egyszer már megpróbáltam a granolával, de keresem a további alternatívákat. Tovább    
Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Hallottál már a sütőkőről vagy a kelesztő pólyáról, esetleg gondoltad volna, milyen sok múlik egy jó gyúródeszkán vagy egy spatulán? Ahogy mondani szokás: minőségi munkához megfelelő eszközök kellenek...  Tovább
Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Kisfiúként mindig felháborodtam, akárhányszor megpillantottam az amerikai filmekben a „pancake”-et. Tudtam hogy itt, Csillaghegyen, ahol Ilonka néni zserbót süt, Erzsi néni „sima magyar” palacsintát, az anyukám meg jó esetben dinnyét szeletel, semmi esélyem megkóstolni ezeket a pihe-puha, aranybarnára sült, édes párnácskákat. Tovább
Fokhagymás-citromos ceruzabab Fokhagymás-citromos ceruzabab A kedvesem révén van egy olasz „sógornőm", Alessandra, akit időről időre meglátogatunk: egy kis faluban lakik, alig fél órára Tel Avivtól. Ám amikor átlépjük a kertje küszöbét, azonnal Itáliában találjuk magunkat. Hogy a spagettije és a limoncelloja is „perfetto", azt mondanom sem kell, ám az igazi mágia az, amit a zöldségekkel művel. Tovább     
Házi ketchup Házi ketchup Tudom, hogy a rettenetesen sok cukor és tartósítószer teszi olyan ellenállhatatlanná a bolti ketchupokat, ezért egy ideje itthon készítek ketchupot, sőt többfélét is tartok itthon. Mindenki egyénileg állíthatja be a fűszereket, a csípősséget és a fokhagymás jelleget.  Tovább   
Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Halpogácsa sült paprikával és leveles kellel Ezeken a forró napokon nem igazán kívántam a húst, főleg nem megvenni és elkészíteni... Viszont halat és zöldséget minden mennyiségben! Tovább   
Tökmaglisztes-tökmagolajos tönkölykenyér Tökmaglisztes-tökmagolajos tönkölykenyér Nagy Viktória kovászos, tökmaglisztes, tökmagolajos tönkölykenyere nyerte Házi pékverseny játékunk fődíját. Most te is elkészítheted ezt a finomságot! Tovább     
Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal A hozzávalók hatalmas szabadsággal variálhatóak, de mivel én nem szerettem volna nagyon édesre csinálni, az lett a vége, hogy egyáltalán nem csináltam édesre. Az édesszájúak használjanak picit több cukrot, édesítőt. Tovább   
Sushi - Vásárhelyi Zoltán receptje Sushi - Vásárhelyi Zoltán receptje Zoltán receptjét azért szeretjük, mert nem a “gyors vacsi” vonalat képviseli. A gyönyörűen kitálalt sushik mellé legszívesebben mi is odaülnénk egy jó beszélgetésre. A sushi összetevői (amennyiben alacsony kalória-tartalmú halból, és párolt zöldségekkel készíted) nagyon egészségesek, mivel telis tele vannak omega-3 zsírsavakkal és antioxidánssal.  Tovább   
Gluténmentes csokitorta Gluténmentes csokitorta Ennek a csokitortának Gluténmentes receptverseny játékunk zsűrije nem tudott ellenállni! Talán mert annyira vágyjuk már a zamatos friss gyümölcsöket, vagy mert hihetetlenül finomnak tűnik a csokibevonat a tetején, de az is lehet, hogy a remek fotó teszi, a lényeg, hogy mi ezt tortát szavaztuk meg első helyezettnek! Tovább  
Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával A tandoori fűszer pirossága személyes kedvencem: nagyon intenzív és élénk a színe, már akkor megkívánom, amikor a fűszerpolcon megpillantom. És ha nem tudnánk, hogy mindezt a csili mellett a pluszba hozzákevert piros ételszínezéknek köszönheti, teljes boldogságban fogyaszthatnánk el. Most, hogy ti is tudjátok, kicsit elmorzsolhattok pár könnycseppet is, és foghatjátok a csilire. Tovább