Receptek

Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Gluténmentes kölestorta Gluténmentes kölestorta Ez egy egyszerűen, kevés hozzávalóból összedobható finomság! Nagyon kiadós, és ráadásul sokféleképp variálható. Tovább   
Rakott kígyóbab Rakott kígyóbab Apa a rengeteg zöld- és méteres babot tett el télire, és jópár üveggel kaptam belőle. Eddig még nem nyúltam hozzá, mert a bablevesen (ami nem épp a kedvencem) kívül egyáltalán nem volt ötletem. Aztán a hétvégén eszembe jutott, hogy készíthetnék belőle valamilyen rakott ételt, mondjuk, mint a rakott karfiol, amihez zöldfűszeres húsos ragut főzök. Csak, hogy egy kicsit azért mégis feldobjam. Az ezen való nagy fejtörés közepén aztán szinte a semmiből jutott eszembe egy már kb. 2 éve megtalált és elfelejtett recept A Két Cica Konyhájától. Régen nagyon zseniálisnak és különlegesnek gondoltam (nincs ez másképp most sem), de éppen emiatt nem készítettem el sosem, mert akkor még nem tudtam mi fán terem az a barna basmati rizs, és mire jött a bab szezonja, megfeledkeztem a receptről. Na jó, most is kölessel készítettem el, mert most arra pörögtem rá, és bizony nagyszerű lett. Hatalmas, kiadós ebédet lehet belőle csapni! :) Tovább     
Rakott brokkoli Rakott brokkoli Szerintem a diéta lehet az oka annak, hogy nagyon szeretem a zöldséges rakott ételeket, és persze időnként kell egy olyan ebéd, amivel az ember jól teletömheti a hasát, mert olyan rengeteget ehet belőle. Tovább  
Csicseriborsó–padlizsán curry Csicseriborsó–padlizsán curry Éppen itt az idő, hogy elkészítsük ezt a kiadós és olcsó finomságot – irány India! Tovább     
Töltött tök Töltött tök A töltött ételek kiválóak a maradékok elrejtésére! Térültem-fordultam a konyhában, és láttam, hogy megmaradt egy adagnyi főtt rizs, egy fél csokor spárga, és a tavaly eltett lecsók sem fogynak kellő gyorsasággal. Így azonnal nekiálltam az étel elkészítésének, amit a húgommal már teszteltünk, csak nála csinos kis gömb cukkinikbe került egy hasonló töltelék.  Tovább    
Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Mázas sült sárgarépa hasábok spárgás barna rizzsel és raitával Szeretek szezonális alapanyagokkal dolgozni – lehetőleg olyanokkal, amik emellett nem “utaztak” sokat. :) Érdemes az ilyen alapanyagokat előtérbe helyezni, hiszen amellett, hogy az egészségünk érdekében szem előtt kell tartanunk a változatos alapanyagokat, a fenntartható mezőgazdaság támogatása is fontos feladatunk. Tovább     
Paradicsomos-cukkinis pite Paradicsomos-cukkinis pite Volt a hűtőben két szép cukkini, az egyiknek ez lett a sorsa. Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire ízleni fog, de vigyázat!!, akkor készítsétek el, amikor igazán bélpoklos időszakot éltek, mert eszméletlenül kiadós adag! :) Tovább