Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése Kenyérsütés alapfogalmak 2. - A kovász készítése A kenyérnek is van lelke, úgy hívják: kovász. Meglazítja, életre kelti, tökéletesíti a kenyeret.  Tovább
Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Éjszaka kelesztett fehér kenyér - Kenyérsütés 7. Ezzel a receptel egy hosszan friss, ízében érett kenyeret süthetünk. Érdemes nagyobb adag tésztát késziteni és egy pár darabot későbbre eltenni a fagyasztóban: kiolvadt állapotban egy kevés viz rápermetezésével 18O fokra előmelegitett sütőben 1O perc alatt ropogósra süthetem. A receptben szereplő mennyiségekből két darab 9OO grammos kenyér lesz. Tovább
Kovászos fehér kenyér  - Kenyérsütés 10. Kovászos fehér kenyér - Kenyérsütés 10. Ha elkészültünk a kovásszal és már elég elszántak vagyunk, hogy belevágjunk a kovászos kenyér sütésbe, ez a recept jó kiindulási pont lehet. Hosszan friss, érett izű búzakenyér, aminek a tésztája aránylag jól viseli a durvább mozdulatokat is. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Kenyérsütés alapfogalmak 4. - A kenyérsütés eszközei Hallottál már a sütőkőről vagy a kelesztő pólyáról, esetleg gondoltad volna, milyen sok múlik egy jó gyúródeszkán vagy egy spatulán? Ahogy mondani szokás: minőségi munkához megfelelő eszközök kellenek...  Tovább
Kovászos búzakenyér teljes kiőrlésű liszttel  - Kenyérsütés 8. Kovászos búzakenyér teljes kiőrlésű liszttel - Kenyérsütés 8. A kovászos kenyérnek nincs párja, hát még a saját készítésűnek! Ezt a receptet azok kedvéért tesszük közzé, akik a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket részesítik előnyben.  Tovább   
Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Ez a britek hagyományos fehér kenyere, persze nálam nem fehér, és mivel már sokadjára készítem, most magok is kerültek bele. Számomra egy kis pikantéria, hogy a kenyérben olíva olaj is van, amit egész halványan lehet érezni a kész kenyéren is. Tovább