Receptek

Vöröskáposzta saláta borókával Vöröskáposzta saláta borókával Tovább     
Káposztás muffin Káposztás muffin A paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposztám, s mivel a reggelik új formába öntése folyamatban van (ahogy már a (tej-és tojásmentes) póréhagymás – kukoricás muffin esetében is írtam), az interneten keresgélve botlottam bele Mindenmentes Nóri receptjébe, ami nagy sikert aratott minden fogyasztó körében. :) Tovább     
Csalamádé Csalamádé Nagyjából tíz éve lehetetlen olyan csalamádét kapni, ami nem édesítőszerrel készül és nincs borzasztó mellékíze, amit a savanyúságos standok eladói a hosszabb eltarthatósággal és olcsóbb előállítással magyaráznak. Szerintem ez nem ad felmentést, így mindenkinek azt ajánlom, magának készítsen vágott, vegyes savanyúságot. Tovább
Téli minestrone Téli minestrone Ezt a receptet akár minden nap szívesen megfőzném, ugyanis minden benne van, ami a kedvencem, ezek pedig, a szezonális zöldségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, ezt a levest mindig az épp legszebb és legfinomabb zöldségekből készítem. Ez egy téli verzió lesz, amit kedvünkre variálhatunk. Tovább   
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább   
Savanyú káposzta Savanyú káposzta Akit érdekelnek a házilag erjesztett zöldségek azoknak jó kiindulási pont lehet. Semmilyen különleges eszközre nincs hozzá szükség, egyszerűen elkészíthető a konyhapulton vagy a spejzban. Ideális mennyiség otthonra, de ha többet csinálunk, egész évben jól jöhet, ha csak elő kell venni az üvegből.Nem igazán tudjuk elrontani, mert itt minden magától történik meg. Csak összekeverem a felvágott káposztát, sót, fűszereket, ha szeretnék és várok, hogy megtörténjen a csoda. Tovább
Korhelyleves erdei gombával Korhelyleves erdei gombával Ha Szilveszter akkor korhelyleves, én egy kis csavarral készítem, mert erdei gombával teszem még pikánsabbá. Tovább