Receptek

Padlizsán steak Padlizsán steak Hiszed vagy sem, a padlizsán olyan, mint egy klasszikus kis fekete ruha: bármilyen alkalomhoz illik, és – egy kis rafinériával – mindenkit elbűvölhetsz vele. Tovább   
Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Keleti fűszerekkel, retro piros zománcozott lábosban készítettem, megadva így az eklektikus életérzést is, miszerint a főzelék alapfortélyait elleshetjük a mamáktól, de aztán legyünk elég bátrak és tegyük bele a saját extravaganciánkat is. Tovább     
Füstös-csípős zellerropogós tökmagos görögjoghurttal Füstös-csípős zellerropogós tökmagos görögjoghurttal Tócsni, gluténmentesen és bűntudat nélkül: krumpli helyett zeller (kalóriaszegény), fehér liszt helyett csicseriborsóliszt (koleszterinszint csökkentő), olaj helyett kókuszzsír (a szív és érrendszer barátja). Tovább  
Medvehagymás - citromos brokkoli leves Medvehagymás - citromos brokkoli leves Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, emellett kalóriaszegény, így mindenféle életmódba bátran beilleszthető. Tovább     
Sushi - Vásárhelyi Zoltán receptje Sushi - Vásárhelyi Zoltán receptje Zoltán receptjét azért szeretjük, mert nem a “gyors vacsi” vonalat képviseli. A gyönyörűen kitálalt sushik mellé legszívesebben mi is odaülnénk egy jó beszélgetésre. A sushi összetevői (amennyiben alacsony kalória-tartalmú halból, és párolt zöldségekkel készíted) nagyon egészségesek, mivel telis tele vannak omega-3 zsírsavakkal és antioxidánssal.  Tovább   
Szupergyors rozmaringos moussaka Szupergyors rozmaringos moussaka Ha jártál már Görögországban, te is tudod, hogy a kék-fehér kulipintyók között a mondás így módosul: „ahány ház, annyi féle moussaka". Te is rá fogsz kattanni erre a színes-szaftos, szuperszexi fogásra! Tovább