Receptek

Fokhagymás habanero szósz Fokhagymás habanero szósz A csípős műfaj kedvelői a habanero paprikára esküsznek. Ezzel a recepttel azokat is még lehet hódítani, akik a visszafogottabb fogyasztás hívei chiliszósz esetén: az ízek és a csípősség egyensúlyban van a savakkal. Tovább
Quinoa sushi Quinoa sushi Találtam egy olyan sushi receptet, ami a szívemhez közel áll, és belátható időn belül, viszonylag egyszerűen beszerezhető alapanyagok és eszközök segítségével elkészíthető! Nem nagy ördöngösség, a belevaló izgalmas töltelékek, illetve krémek sokszínűsége pedig már csak a fantáziánkon múlik. Tovább   
Karamellizált gesztenye Karamellizált gesztenye Egyszerű, de időigényes finomság, amit magában és desszert részeként is fogyasztható.  Tovább
Házi ketchup Házi ketchup Tudom, hogy a rettenetesen sok cukor és tartósítószer teszi olyan ellenállhatatlanná a bolti ketchupokat, ezért egy ideje itthon készítek ketchupot, sőt többfélét is tartok itthon. Mindenki egyénileg állíthatja be a fűszereket, a csípősséget és a fokhagymás jelleget.  Tovább   
Kandírozott narancshéj Kandírozott narancshéj Amikor főzök, igyekszem minden hozzávalót „a fejétől a farkáig” felhasználni. Jó érzés a narancs héját nem a kukába dobni, hanem valamiféleképp hasznosítani. A kandírozott narancshéjat magában, egy desszert részeként vagy csokoládéba mártva is szívesen fogyasztom. Tovább
Chili szósz Chili szósz A ketchup az édes ízvilágával támogatja meg az ételt, a chili szósz “tüzesebbé” teszi.  Ez nem egy bonyolult recept, de különféle paprikákkal is ki lehet próbálni. Tovább
Gluténmentes birs morzsasüti Gluténmentes birs morzsasüti A munkám során sokszor szembesültem azzal, hogy egyre többen szenvednek valamiféle ételallergiától vagy intoleranciától. Ha valakinek a szervezete nem bírja a lisztet, bátran nekifuthat egy egyszerű morzsasütinek, ha mégis, ugyanebben a receptben az alternatív lisztek helyett használhat 100 g BL55 búzalisztet. Tovább
Savanyú gyöngyhagyma Savanyú gyöngyhagyma Amikor összeül a család és együtt szedegeti le a rengeteg gyöngyhagyma héjat, az a savanyításból közösségi élményt kovácsol. Ha nagyobb mennyiségű gyöngyhagymához jutunk, érdemes méret szerint szétválogatni őket.  Tovább
Édes-csípős szilva chutney Édes-csípős szilva chutney A chutney sikere az édes, a sós és az erős közti egyensúlyon múlik. A chutney készítéséhez érdemes kemény húsú, ép héjú gyümölcsöket választani. Bármit feldob, akár egy grillcsirkét, de egy félkemény sajt mellé is ideális választás. Tovább
Gyors csemegeuborka Gyors csemegeuborka Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a gyors savanyú uborka, mivel a magyar konyhakultúrában szokásos paprikás ízeket remekül egészíti ki. Rettenetesen egyszerű elkészíteni, és az ember saját szájízének megfelelően alakíthatja az ízét.  Tovább