Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Nem viccből, hanem muszájból készítettem ezt a shortbread-re hajazó nasst, mert 5 napja egy homeopátiás doktornő azt tanácsolta asztmatikus tüneteket produkáló Borimnak, hogy kerülje a glutént és a tejet. Tovább   
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Mandulás granola vaníliával Mandulás granola vaníliával Ropogós, ragacsos, édes granola, tele mandulával akár minden reggelire. A vanília jól harmonizál a többi hozzávalóval, együtt új harmóniát alkotnak és a házilag készített reggelik közül, egy mindig elővehető változat lehet. Tovább   
Lecsós rakott patisszon Lecsós rakott patisszon Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára a ti kamrátokban is lapul néhány üveg tavaly eltett lekvár (amit sütemények töltelékeként vagy derelyébe töltve el is tudtok használni), befőtt (amiből kiváló gyümölcsleves készíthető így tavasz derekán), vagy éppen lecsó alap, amit mi önmagában is szívesen fogyasztunk, de változatosan felhasználható különféle főételekben is, ha éppen nem a paradicsomkonzervet jut eszembe használni. Tovább