Receptek

Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább
Vöröskáposzta saláta borókával Vöröskáposzta saláta borókával Tovább     
Szardellás dip dióval és mángolddal Szardellás dip dióval és mángolddal Nagyon szeretünk mártogatni!Mindig tartunk a hűtőszekrényben 2-3 fajta kencét, így ha munka után hazatérve csak úgy harapnánk valamit, elég néhány friss zöldség vagy egy kevés finom (lehetőleg házi) kenyér, és már csillapodik is az éhség. Tovább    
Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Rumos meggyzselé Rumos meggyzselé Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni. Tovább  
Kókuszos chia puding finomság Kókuszos chia puding finomság A chia puding nagyon gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható finomság. A legegyszerűbb recept, hogy 1 evőkanál chia magot alaposan összekeverünk 1dl tejjel vagy növényi tejjel. Édesíthetjük tetszőlegesen sztíviával, eritrittel, xilittel, vagy barnacukorral/mézzel is. Ízesíthetjük fahéjjal, de akár kakaóval is. Állni hagyjuk 4 órát és már kész is! Ha van otthon bármilyen gyümölcs, akkor tegyük a tetejére, így még ízletesebb lesz! A puding sűrűségét a hozzáadott folyadék növelésével-csökkentésével tetszőleges beállíthatjuk. Nagyobb mennyiségű folyadékkal smoothie-t kapunk.A videón szereplő recept, kókusztejjel és kókuszreszelékkel készülő verziót mutat be, ahol fel is forralják az egészet, de az alapváltozatnál ez nem szükséges.A díszítéshez szeletelt mandulát és gránátalmát adnak. Tovább   
Házi almaecet Házi almaecet Az almaecet a leguniverzálisabb termék a konyhánkban. A megszokott 1O és 2O százalékos ecettől eltérően ez egy lágyabb hat százalékos ecet lesz. Tovább     
Cukkinis-répás parmezáncsipsz Cukkinis-répás parmezáncsipsz Ezt az isteni zöldséges parmezáncsipszet salátával vagy akár magában, nassolnivalónak is ajánljuk!   Tovább   
Marinált gomba Marinált gomba A marinált gombát különösen nagy becsben tartják az észak-kelet európai országokban, ahol az erdők ontják a szebbnél szebb gombákat. Ezerféle receptje fellelhető, a lényegi műveletek a gomba intenzív hőkezelése ízesített főzőlében, majd marinírozó lé készítése, amelyben a gomba tovább érlelődik. Tovább
Ananászos harcsa gyros Ananászos harcsa gyros Éppen a napok óta a konyhapulton álló teljes kiőrlésű pitához gondolkodtam egy jó kis gyros recepten, amikor kezembe akadt egy tavalyi Nők Lapja Konyha, amiben megláttam a Mexikói ananászos grillezett tarja receptet. Tovább