Receptek

Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Fokhagymás habanero szósz Fokhagymás habanero szósz A csípős műfaj kedvelői a habanero paprikára esküsznek. Ezzel a recepttel azokat is még lehet hódítani, akik a visszafogottabb fogyasztás hívei chiliszósz esetén: az ízek és a csípősség egyensúlyban van a savakkal. Tovább
Tonhalsaláta Tonhalsaláta A reggeli vagy vacsora több, mint a szokásos kenyér-felvágott kombináció: egy kis fantáziával igazán változatos fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Tovább  
Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Nem viccből, hanem muszájból készítettem ezt a shortbread-re hajazó nasst, mert 5 napja egy homeopátiás doktornő azt tanácsolta asztmatikus tüneteket produkáló Borimnak, hogy kerülje a glutént és a tejet. Tovább   
Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább
Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Szeretem teljes értékű reggelivel kezdeni a napot, de a joghurt-zabpehely kombótól már szabadulnék – egyszer már megpróbáltam a granolával, de keresem a további alternatívákat. Tovább    
Piccalilli (savanyúság) Piccalilli (savanyúság) Ez a furcsa nevű savanyúság a brit konyha egyik elengedhetetlen eleme, eredete a gyarmatosítás időszakához vezethető vissza. Nagyon szép színe van és nagyon különleges az íze. Tovább    
Vöröskáposzta saláta borókával Vöröskáposzta saláta borókával Tovább     
Szardellás dip dióval és mángolddal Szardellás dip dióval és mángolddal Nagyon szeretünk mártogatni!Mindig tartunk a hűtőszekrényben 2-3 fajta kencét, így ha munka után hazatérve csak úgy harapnánk valamit, elég néhány friss zöldség vagy egy kevés finom (lehetőleg házi) kenyér, és már csillapodik is az éhség. Tovább    
Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Életem első flódnija. Már nagyon régóta szerettem volna megsütni. Most végre megtörtént és álom finom lett. Tovább  
Epres piskótatorta citromkrémmel Epres piskótatorta citromkrémmel Az élet nem mindig ajánl win-win megoldást, és a kompromisszumok is a legtöbb esetben nem a mi lelki békénket szolgálják. Ezzel a tortával viszont mindenki jól jár, mert gluténmentes és laktózmentes is, így az arra érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Tovább   
Répatorta Zelleitündi módra Répatorta Zelleitündi módra Az ünnepek alatt sem szükségszerű, hogy nehéz és hízlaló süteményeket fogyassz. Bemutatunk egy szuper répatorta receptet "Zelleitündi" módra, amely szénhidrátcsökkentett lisztből és eritrittel készül, így nem kell aggódnod, ha véletlenül nem tudsz megállni egy szeletnél... ;) Tovább