Receptek

Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Kukoricaleves Kukoricaleves Ezt a csodát Japánban ismertem meg. Ott a boltokban (és automatákban!) dobozban lehet kapni, mint a tejet, és a finom, édes íze miatt mindenki szereti. Tovább  
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Fokhagymás-citromos ceruzabab Fokhagymás-citromos ceruzabab A kedvesem révén van egy olasz „sógornőm", Alessandra, akit időről időre meglátogatunk: egy kis faluban lakik, alig fél órára Tel Avivtól. Ám amikor átlépjük a kertje küszöbét, azonnal Itáliában találjuk magunkat. Hogy a spagettije és a limoncelloja is „perfetto", azt mondanom sem kell, ám az igazi mágia az, amit a zöldségekkel művel. Tovább     
Madras curry fűszer Madras curry fűszer Ez a recept egy klasszikus fűszerkeveréket mutat be. Ha magunk készítjük el, biztosak lehetünk benne, hogy csak az került bele, amit szívesen megennénk mi is. Az utolérhetetlen aromájáról nem is beszélve, amit a frissen őrölt fűszerek kölcsönöznek neki. Izgalmas párosítás lehet sütőtökkel, tojással vagy piritott rizzsel. Tovább
Csicseriborsó–padlizsán curry Csicseriborsó–padlizsán curry Éppen itt az idő, hogy elkészítsük ezt a kiadós és olcsó finomságot – irány India! Tovább     
Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Keleti fűszerekkel, retro piros zománcozott lábosban készítettem, megadva így az eklektikus életérzést is, miszerint a főzelék alapfortélyait elleshetjük a mamáktól, de aztán legyünk elég bátrak és tegyük bele a saját extravaganciánkat is. Tovább     
Aloo gobi Aloo gobi Ez a recept belépő lehet az indiai zöldség ételek világába. Azoknak, akik érdeklődnek iránta, kóstoltak is egy pár dolgot, de maguk nem főztek még semmit. Ha ezt az ételt magyarra akarnám fordítani, akkor ez lenne a paprikás krumpli ázsiai verziója, de persze semmi köze hozzá.Ha beszereztünk hozzá mindent nincs mitől tartani, csak neki kell állni, főzni. A második alkalommal egy naan receptet is kipróbálhatunk hozzá. Tovább     
Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva. Tovább   
Édesburgonya leves sütőtökkel Édesburgonya leves sütőtökkel Egy igazi gyors recept a hétköznap estékre, amikor kint szakad az eső, vagy épp süvít a szél. Ez a krémleves egészen biztosan gyorsan átmelegít és gyorsan el is készül. Amíg a zöldségek párolódnak eldönthetjük, hogy ropogós bacon-t sütünk hozzá, fokhagymás krutont, vagy beérjük egy nagy kanál tejföllel vagy joghurttal. Ha akarjuk, másnap magunkkal vihetjük ebéd gyanánt. Tovább