Receptek

Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Almás sült csirke Almás sült csirke Eredetileg túrós rakott húst akartam készíteni, de tegnap este tízkor rádöbbentem, hogy ahhoz be kellett volna pácolnom a csirkét, amit csirke nélkül elég nehéz megcsinálni, mivel csak ma reggel mentem boltba. Ő itt a B-terv, de nem kevésbe finom.  Tovább    
Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Ez egy 2:1 recept! :) Hogy miért? Mert a citromos – cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön pirítottam hozzá a kagylót, de a feltétet variáljátok kedvetek szerint: húsfogyasztók csirkemellet, vegánok grillezett zöldséget is használhatnak, de az alap tésztaétel is önálló, kerek fogás. Tovább  
Baconos mozzarellás csirkemell Baconos mozzarellás csirkemell Nagyon finom és laktató lett, és hála neki, rájöttem, hogy szeretem a mozzarellát. Egy újabb dolog a paradicsom mellé a listára. Tovább           
Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással. Tovább    
Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Ezt a gyors ebédet egy koratavaszi napon dobtam össze. Tovább       
Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva. Tovább   
Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával A tandoori fűszer pirossága személyes kedvencem: nagyon intenzív és élénk a színe, már akkor megkívánom, amikor a fűszerpolcon megpillantom. És ha nem tudnánk, hogy mindezt a csili mellett a pluszba hozzákevert piros ételszínezéknek köszönheti, teljes boldogságban fogyaszthatnánk el. Most, hogy ti is tudjátok, kicsit elmorzsolhattok pár könnycseppet is, és foghatjátok a csilire. Tovább   
Grillezett csirkemell, vegyes salátával - Bosnyák Gréta Renáta receptje Grillezett csirkemell, vegyes salátával - Bosnyák Gréta Renáta receptje Örök klasszikus és megunhatatlan nyári étel, ugyanis bármilyen kombinációban kipróbálhatod: variálhatod a friss zöldségeket, a dresszinget, és változatosan fűszerezheted a csirkehúst. Ha diétázol, vagy szeretnéd megőrizni az alakodat, ezt a fogást bátran fogyaszthatod vacsorára (is).  Tovább
Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Oké, beismerem, új év első napján marokkói specialitást készíteni nem túl ortodox dolog, dehát végül is láttunk mi már karón varjút itt a 10 perc kavarás rovatban. Ha avokádóból csinálhattunk csokihabot, miért ne készíthetnénk ünnepi tagine-t? Tovább