Receptek

Zöldség alaplé Zöldség alaplé A következő receptben egy egyszerű alternatívát mutatok be arra az esetre, amikor a leveskocka után nyúlnánk. Könnyű zöldség alaplé, ami alapja lehet bármilyen krémlevesnek vagy ragulevesnek, rizottónak, tésztának. Tovább     
Póréhagymás burgonya leves Póréhagymás burgonya leves Hétköznap esti gyors recept azokra a napokra, amikor elfeledkeztünk a bevásárlásról, és valami igazán finomat szeretnénk főzni. Jó eséllyel, ha kinyitjuk a hűtőnket, egy darab vaj, egy szál póréhagyma és egy pár szem krumpli csak van benne, így nincs is más hátra, mint egy kis kakukkfüvet keresni a mélyhűtőnkben és elővenni egy kis csirke alaplevet.Már csak azt kell kitálalni, hogy krutont vagy buggyantott tojást készítsünk hozzá. Tovább
Rakott kígyóbab Rakott kígyóbab Apa a rengeteg zöld- és méteres babot tett el télire, és jópár üveggel kaptam belőle. Eddig még nem nyúltam hozzá, mert a bablevesen (ami nem épp a kedvencem) kívül egyáltalán nem volt ötletem. Aztán a hétvégén eszembe jutott, hogy készíthetnék belőle valamilyen rakott ételt, mondjuk, mint a rakott karfiol, amihez zöldfűszeres húsos ragut főzök. Csak, hogy egy kicsit azért mégis feldobjam. Az ezen való nagy fejtörés közepén aztán szinte a semmiből jutott eszembe egy már kb. 2 éve megtalált és elfelejtett recept A Két Cica Konyhájától. Régen nagyon zseniálisnak és különlegesnek gondoltam (nincs ez másképp most sem), de éppen emiatt nem készítettem el sosem, mert akkor még nem tudtam mi fán terem az a barna basmati rizs, és mire jött a bab szezonja, megfeledkeztem a receptről. Na jó, most is kölessel készítettem el, mert most arra pörögtem rá, és bizony nagyszerű lett. Hatalmas, kiadós ebédet lehet belőle csapni! :) Tovább     
Csirke alaplé Csirke alaplé Ez a recept talán a legszélesebb körben felhasználható alapkészítmények egyike. Ebből lehet levestől kezdve mártásig, ragu vagy erőleves is. Tovább    
Téli minestrone Téli minestrone Ezt a receptet akár minden nap szívesen megfőzném, ugyanis minden benne van, ami a kedvencem, ezek pedig, a szezonális zöldségek. Legyen tél, tavasz, nyár vagy ősz, ezt a levest mindig az épp legszebb és legfinomabb zöldségekből készítem. Ez egy téli verzió lesz, amit kedvünkre variálhatunk. Tovább   
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább   
Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves Ez a leves vagy ízlik valakinek, vagy nem, nem hiszem, hogy lenne középút. Szerintem nagyon finom! Tovább    
Édesburgonya leves sütőtökkel Édesburgonya leves sütőtökkel Egy igazi gyors recept a hétköznap estékre, amikor kint szakad az eső, vagy épp süvít a szél. Ez a krémleves egészen biztosan gyorsan átmelegít és gyorsan el is készül. Amíg a zöldségek párolódnak eldönthetjük, hogy ropogós bacon-t sütünk hozzá, fokhagymás krutont, vagy beérjük egy nagy kanál tejföllel vagy joghurttal. Ha akarjuk, másnap magunkkal vihetjük ebéd gyanánt. Tovább