Hozzávalók:
4 db sárga endívia
1 db vörös endívia
100 g pirított dió
1 db érett körte
80 g kedvenc kéksajtunkból
10 g dijoni mustár
10 g magos mustár
40 g dióolaj
40 g almaecet
20 g majonéz
60 g akácméz
csipet só
frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. Az endíviák alját levágom, majd leveleire szedem, a
belsejét félbevágom és vékonyan felszeletelem
2. A körtét meghámozom, negyedekbe vágom, kivágom a magházat,
majd vékony szeletekre vágom, összekeverem az endíviákkal.
3. A mustárokat, majonézt, ecetet és mézet összekeverem,
majd hozzákeverem a dióolajat, sózom, borsozom.
4. Egy tálban óvatosan összekeverem az endíviát és a körte szeleteket,
a dresszinget, és tányérra teszem.
5. A diót megpirítom, rászórom, a pedig sajtot rámorzsolom a tetejére.