Hozzávalók egy 23 cm-es formához:
1 csomag leveles tészta
(fagyasztott, 200 g - 117,2g CH)
0.5 fej vöröshagyma (50 g - 4,15 g CH)
2 gerezd fokhagyma (2 g - 0,53 g CH)
250 g darált hús (sertéshúst tettem bele)
5 nagyobb gomba (130 g - 3,9 g CH)
2 kisebb paradicsom (170 g - 6,8 g CH)
1 nagy cukkini (400 g - 21,2 g CH)
120 g reszelt sajt (trappistát használtam, az 2,4 g CH)
bazsalikom levél, aprítva
Elkészítése:
Ha leveles tésztát használsz, a tésztát kb. 0,5 - 1 cm vastagságúra kell nyújtani. Én réteslapot használtam (teljes kiőrlésű és cukrozatlan változatban), ebből kettőt beletettem a formába, úgy, ahogy volt (Így persze nem is kellett a 200 g). Az a lényeg, hogy a forma oldalát olyan 3-4 cm magasságig fedje le, hogy a töltelék kényelmesen beleférjen.
A cukkinit meghámozzuk, és vékonyabban felkarikázzuk. Kibéleljük vele a tésztát, majd erre jön egy réteg vékonyan felszeletelt sajt és egy újabb réteg cukkini.
A felforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Amikor már kezd üvegesedni, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a felkockázott paradicsomot, amikor pedig a gomba már egy kicsit megpuhult, a húst is. Ekkor fűszerezzük. Ha a hús is készen van, addig pároljuk, amíg elfő az összes leve. Ezután a ragut a cukkinire szedjük és a maradék sajtot ráreszeljük a tetejére. ha a ragunak marad egy kis leve, azt ne használjuk fel, mert átázik tőle a tésztánk.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megpirítjuk a tetejét.
Fogyaszthatjuk magában, vagy egyéb körettel is. Én most főtt krumplit csináltam hozzá, így jó hat adagot tesz ki.
Ha nem számoljuk a paradicsomot, a gombát és a sajtot, akkor összesen 143,08 g CH-t tartalmaz, adagonként 23,85 g-ot.
Az eredeti recept padlizsánnal készült, ami azért is előnyös, mert az jóval kevesebb CH-t tartalmaz, így szintén nem kell számolnunk vele. Én nem nagyon szeretem, ezért is csináltam inkább cukkinivel, de az is jó megoldás lehet, ha a tészta aljára egy sor cukkinit és egy sor padlizsánt rakunk.
Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.com weboldalon olvashatod.