Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket.
A minap vacsorára kaptam ezt a finom csirke curryt.
A többiek
hagyományosan ették rizzsel, én meg gyorsan készítettem magamnak hozzá
egy vegyes zöldségköretet sárgarépából, lilahagymából és édesköményből.
Aztán jó vastagon megszórtam korianderrel, mert olthatatlanul imádom az
ízét. Ha Te nem tartozol a koriander imádók közé, nyugodtan használj
petrezselyemzöldet vagy bazsalikomot. Az Ázsia boltban thai bazsalikom
is kapható, aminek más aromája van, mint a mediterrán bazsalikomnak,
érdemes azt is kipróbálni egyszer.
A curryhez 4 személyre:2 ek. kókuszzsír
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma
4 db csirkecomb
egész, kettévágva
1 kis csirkemell
darabolva(szárnyat is lehet beletenni, ha szereted)
1 tk. kurkuma
1 tk. koriander
1 tk. római kömény
1 tk. gyömbér, őrölt
3 db zöld kardamom
2 dl kókusztej
só
bors
Zsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a csirkedarabokat és pár percig azt is pirítjuk.Megszórjuk a fűszerekkel, sóval, borssal, ráöntjük a kókusztejet és fedő alatt puhára pároljuk. Tetszés szerint lehet hozzáadni egy kis csípős csilit is.
Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.