A recept (4 szűkebb adagra való)
Hozzávalók:
fél vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg sárgarépa
30 dkg csicseriborsó konzerv, leszűrve, átmosva
15 dkg bulgur
3 - 4 ek. paradicsompüré
5 dkg kecskesajt
0.5 marék petrezselyem vagy menta
4 ek. görög joghurt
Elkészítés:
A kókuszzsíron megfuttatjuk és pirítjuk az apróra vágott hagymákat és a karikára vágott sárgarépát, majd az összes fűszert és a bulgurt is hozzáadjuk, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, a csicseriborsót is hozzákeverjük. A paradicsompürét hozzáadjuk, ha kell, folyadékot öntünk hozzá, összerottyantjuk, esetleg friss aprított mentát, vagy petrezselymet keverünk hozzá, végül a kockára vágott kecskesajtot hozzákeverjük, de már nem főzzük. Friss görög joghurttal tálaljuk.
Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.