A recept (4 szűkebb adagra való)


Hozzávalók:

1 ek. kókuszzsír

fél vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

30 dkg sárgarépa

30 dkg csicseriborsó konzerv, leszűrve, átmosva

15 dkg bulgur

1 tk. garam masala

1 kk. koriander, őrölt

1 kk. fahéj

bors

3 - 4 ek. paradicsompüré

5 dkg kecskesajt

0.5 marék petrezselyem vagy menta

4 ek. görög joghurt


Elkészítés:
A kókuszzsíron megfuttatjuk és pirítjuk az apróra vágott hagymákat és a karikára vágott sárgarépát, majd az összes fűszert és a bulgurt is hozzáadjuk, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, a csicseriborsót is hozzákeverjük. A paradicsompürét hozzáadjuk, ha kell, folyadékot öntünk hozzá, összerottyantjuk, esetleg friss aprított mentát, vagy petrezselymet keverünk hozzá, végül a kockára vágott kecskesajtot hozzákeverjük, de már nem főzzük. Friss görög joghurttal tálaljuk.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.