• Elkészítése:
  • A barna rizst háromszoros mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főztem. (Amikor elkészült, leszűrtem és hideg vízzel alaposan átmostam.)
  • Amíg a rizs főtt, egy mélyebb serpenyőben kevés extra szűz olívaolajat melegítettem. Hozzáadtam és puhára pároltam a lila hagymát és a fokhagymát.
  • Amikor a hagyma megpuhult, megszórtam a Korma curry-vel, amit kb. 1 perc alatt illatosra pirítottam. Ekkor kevés vizet öntöttem alá.
  • Hozzáadtam a felkockázott padlizsánt, amit néhány percig folyamatosan pirítottam, majd a csicseriborsót is.
  • Újabb néhány perc elteltével felöntöttem 1/2 üveg lecsóval és fedő alatt addig főztem, amíg a zöldségek megpuhultak és az ízek összeértek.
  • Végül rizstejszínnel lágyítottam az ízén, még egyszer összeforraltam és a rizzsel tálaltam.


4 adag lesz belőle.


Judit és Alíz további receptjeit a www.azvagyamitmegteszel.hu,  weboldalon olvashatjátok.