Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához
30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
15 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 - 2 evőkanál tejföl
Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez
75 dkg cseresznye kimagozva
10 dkg eritrit
Elkészítés módja
A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét, majd hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tészta kétharmadát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és egy 28 cm-es átmérőjű piteformába tesszük úgy hogy legyen széle. Rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőlük és rács formában ráhelyezzük a töltelékre. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Zellei Tündi további receptjeit a zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.