Hozzávalók:
3 tojás
18 dkg eritrit
1 vaníliás cukor
1 citrom héja és leve
1 dl olaj
1 dl víz
18 dkg liszt
1 sütőpor
Elkészítése:
A 3 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Amikor elkészült, a 18 dkg eritritet 3 tojássárgával,a vaniliás cukorral, a citrommal, az 1 dl olajjal, az 1 dl vízzel, valamint az előzetesen sütőporral összekevert 18 dkg liszttel habosra keverjük. A keményre vert tojáshabot óvatosan, egy fakanál segítségével a tésztához keverjük. Vajjal kikent kicsi kuglófformába tesszük, 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorból készült cukormázzal díszítheted.
Andrea megjegyzése:
Itt rendes fehér lisztet használok mert sajnos mással még nem sikerült. Szafi lisztjeit szeretném kipróbálni majd!
Biolin tipp:
Cukormáz helyett feldobhatod friss gyümölccsel, fagyival, lekvárral, vagy kompóttal is.
Vágnerné Várhegyi Andrea receptje