Ma éppen arra jártam és betértem a frissen felújított, gyönyörű Klauzál Csarnokba, az Akácfa utcában. A belső tér szemet gyönyörködtető, és a figyelő szem megakad egy-két nagyon ígéretes üzleten. Van ott például egy Prémium Sonkás nevű hentes/felvágottas, nagyon szép kínálattal. Szemben vele vaddisznókolbász és egyéb szárazkolbász ínyencségek. Középen jóféle zöldségek, és sült sütőtök illatozik. Jó volt ott lenni. Nyilván nem tudtam otthagyni azokat a guszta kis báránykolbászokat, amik ott mosolyogtak ennél a Prémium Sonkás hentesnél. Kicsit abban reménykedtem, hogy Merguez stílusúak lesznek (fűszeres, észak-afrikai berber hagyomány szerint készül, római köménnyel, csípős csilivel, édesköménnyel, fokhagymával). Nem így lett, de finomak voltak. Paprikás, egyszerű íz, nem csípős, nem egzotikus, tehát aki szereti a magyarosabb ízvilágot, annak pont jó. Koftahúst is árul: darált bárány befűszerezve.


Hozzávalók 2 személyre:

45 dkg báránykolbász (sütni való fajta)

1 kiskanál kókuszzsír

1 db édesburgonya , vékonyan felkarikázva

4 marék salátalevél (pl. galambbegy saláta)

1 fél gránátalma

1 ek. balzsamecet

1 ek. extra szűz olívaolaj



Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt és beletesszük sülni a kolbászokat. Ahogy sülnek, szépen eresztik kifelé a saját zsírjukat. Mikor a kolbászoknak már mindkét fele szép pirosra sült, akkor kivesszük őket, és a zsírjukban megsütjük az édesburgonya karikákat. Amíg ez sül, elkészítjük a salátát. A leveleket a gránátalma kikapart magjaival és levével összekeverjük, picit sózzuk, balzsamecettel, olíva olajjal meghintjük. Mi még isteni házi ecetes tormát is ettünk hozzá, elég pazar vacsora volt.


Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatod.