Hozzávalók:4 főre:
2 avokádó (érett, félpuha)
1 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
12 szem koktélparadicsom
4 marék spenót (friss levelek)
1 - 2 tk. balzsamecet vagy balzsamecet krém
6 - 8 dkg füstölt lazac
6 - 8 dkg füstölt lazac lereszelve
30 dkg durum fusilli (gluténmentes tésztával is finom)
Biolin tipp: Vegánok lazac helyett füstölt tofuval vagy grillezett padlizsánnal, és sajt helyett sörélesztő pehellyel is elkészíthetik!
Elkészítése:
Elkészítési idő: 25perc
Az első 5 hozzávalót aprítógépben megaprítjuk, közben a tésztát megfőzzük, és a főzőlevéből cca. 3 evőkanállal az avokádószószhoz keverünk, hogy lazítsuk.
A koktélparadicsomokat megfelezzük, a spenót szárait lecsipkedjük, és nagyobb darabokra szeljük, majd az olívaolajon magas hőfokozaton megfuttatjuk, hagyjuk, hogy a koktélparadicsom kissé megsüljön, a spenótlevelek összefonnyadjanak. Balzsamecetkrémmel meglocsoljuk.
A füstölt lazacot csíkokra vágjuk és ezzel elérkeztünk a pillanathoz, hogy mindent összekeverjünk. A tésztára kanalazzuk a szószt, ezután hozzáforgatjuk a paradicsomos-spenótos részt, végül a lazaccsíkok is mehetnek bele és a sajttal is megszórhatjuk.
Langyosan is finom, de nagy melegben, hidegen az igazi.
Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.