Bevásárlólista/hozzávalók:
- 1/2 doboz bébi spenót
- 2 savanykás alma
- 1/2 lilahagyma
- 1/2 csirkemellfilé
- koktél paradicsom
- só, bors
- olívaolaj
a tartármártáshoz:
- 1 tojás sárgája
- 3 cl olívaolaj
- 1 dl tejföl vagy joghurt
- 1 teáskanál dijoni mustár
- só, bors
- citromlé
- 1-2 teáskanál nyírfaporcukor
Elkészítése:
Először a majonézt készítjük el. A tojássárgához folyamatos kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat, egy sűrű tojásos krémet kapunk, ami a majonéz. Ezt ízesítjük sóval, borssal, mustárral, citromlével, egy kis nyírfaporcukorral, végül hozzákeverjük a tejfölt is, ezzel kész a házi készítésű majonéz.
A bébi spenótot megmossuk, az almákat kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük. A lilahagymát is vékony szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomot negyedeljük. A csirkemellet sózzuk borsozzuk és egy pici olívaolajon készre sütjük. A salátát összeállítjuk, egy tányérra halmozzuk a bébi spenótot, az almákat a lilahagymát és a koktél paradicsomot. Meglocsoljuk a tartármártással, végül a csirkemellet kockákra vágjuk és rászórjuk a saláta tetejére.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.