Előnyére írható, hogy így felhasználhattam a túrós rétes után megmaradt citromot és nagy almabolond vagyok (a polcomon mindig akad legalább 2-3 darab), bár újabban a túró is virágkorát éli nálam.
Egyszer már csináltam gyümölcsös húst, az narancsos csirkemell volt, és nagyon ízlett, talán azt is kellene sütnöm nemsokára. Elképesztő, hogy mennyi ötletem, és receptem van, aminek persze csak a töredékét valósítom meg. Szerencsére az esetek jó részében mindig sikeresen. Eddig még nem készítettem olyat, ami ehetetlen lett volna, csak olyat, amit lehetett volna egy kicsit jobban is.
Hozzávalók:
500 g csirkehús
250 g savanykás alma 17,g CH
0.5 db citrom lereszelt héja és leve (nálam 30 ml körül volt - 0,69 g CH)
0.5 tk. majoranna
A csirkét jól bedörzsöljük a fűszerekkel, és egy tepsibe fektetjük. Az almát meghámozzuk, negyedekre vágjuk, kivágjuk a magját és a csirke közé rakjuk. Ráreszeljük a citrom héját, meglocsoljuk a kifacsart levével és végül rászórjuk a xilitet is.
Fóliával lefedve előmelegített sütőben közepes lángon kb. egy óráig pároljuk, majd a fóliát levéve egy kicsit megpirítjuk a húsokat. Ekkor az almát akár ki is vehetjük a sütőből, ha látjuk jónak.
Én most rizzsel tálaltam, de később burgonya is készül majd hozzá.
Nincs vele sok pepecselés, mert gyorsan össze lehet dobni, aztán pedig csak be a sütőbe, nem is kell ránézni csak egyszer-kétszer, úgyhogy nyugodtan készíthetjük akkor, amikor nincs annyi időnk a főzéssel foglalatoskodni.
Összesen 19,19 g CH-t tartalmaz.
Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu oldalon olvashatod.