Hozzávalók:

1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szem burgonya
2 dl fehérbor
100 g vaj
2 szál kakukkfű
1 db babérlevél
1.5 liter csirke alaplé
200 g tejföl

bors


Elkészítése:

1. A hagymát hosszában kettéhasítom, majd folyó víz alatt alaposan átmosom.

2. A vajat habzásig melegítem, majd közepesen erős lángon párolni kezdem a kakukkfűvel.

3. Hozzáöntöm a fehérbort, és teljesen elpárolom a babérlevéllel együtt.

4. A krumplikat meghámozom, majd egy kis késsel apró darabokra tördelem, a hagymához adom és megsózom.

5. Felöntöm az alaplével, majd puhára főzök mindent.

6. Botmixerrel összeturmixolom az egészet, majd egy szűrőn átpasszírozom.

7. Hozzákeverem, a tejfölt, majd felforralom, sózom, borsozom.