Hozzávalók:
1 db póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szem burgonya
2 dl fehérbor
100 g vaj
2 szál kakukkfű
1 db babérlevél
1.5 liter csirke alaplé
200 g tejföl
só
bors
Elkészítése:
1. A hagymát hosszában kettéhasítom, majd folyó víz alatt alaposan átmosom.
2. A vajat habzásig melegítem, majd közepesen erős lángon párolni kezdem a kakukkfűvel.
3. Hozzáöntöm a fehérbort, és teljesen elpárolom a babérlevéllel együtt.
4. A krumplikat meghámozom, majd egy kis késsel apró darabokra tördelem, a hagymához adom és megsózom.
5. Felöntöm az alaplével, majd puhára főzök mindent.
6. Botmixerrel összeturmixolom az egészet, majd egy szűrőn átpasszírozom.
7. Hozzákeverem, a tejfölt, majd felforralom, sózom, borsozom.