Bevásárlólista/hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék
240 ml langyos víz
a paradicsomszószhoz:
3 dl passzírozott paradicsom (passata) (paradicsompüré)
1 csokor friss bazsalikom
a feltéthez:
mozzarella szeletek
1 csokor friss bazsalikomlevél
ízlés szerint sonka, szalámi, prosciutto
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sütőport a fruktózt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vizet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, ízlés szerint tehetünk rá sonkát, szalámit, végül a mozarella kerül rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon olvashatjátok.