Bevásárlólista/hozzávalók:

a tésztához:

20 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

1 teáskanál szárított élesztő

1 teáskanál sütőpor

0.5 teáskanál himalaya só

1 kávéskanál fruktóz

1 evőkanál olaj

240 ml langyos víz


 a paradicsomszószhoz:

3 dl passzírozott paradicsom (passata) (paradicsompüré)

bors

2 evőkanál olívaolaj

1 csokor friss bazsalikom


a feltéthez:

mozzarella szeletek

1 csokor friss bazsalikomlevél

ízlés szerint sonka, szalámi, prosciutto

 

Elkészítés módja:

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a szárított élesztőt a sütőport a fruktózt a sót, és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 30 percet pihentetünk. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A passatát felmelegítjük, hozzáadunk egy kis vizet, majd a fűszereket és összeforraljuk. Ha megkelt a pizza tésztánk, akkor enyhén lisztezett felületen négyfelé osztjuk, vagy kétfelé, akkor nagyobb pizzákat kapunk. Kinyújtjuk kerek formára folyamatos lisztezés közben, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vagy pizzakőre. 190 C fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük és megkenjük a paradicsomszósszal, ízlés szerint tehetünk rá sonkát, szalámit, végül a mozarella kerül rá. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük, kb. 10 perc alatt. Ha az alja már enyhén pirult, a tetején pedig a mozarella is kicsit megpirult, akkor kész. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.


 Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon olvashatjátok.