Hozzávalók:
100 g sárgarépa
100 g angol zeller
200 g hagyma
3 kanál paradicsompüré
2 dl vörösbor
300 g paradicsom
1 kanál Worcestershire szósz
friss zöldborsó
100 g sütőtök
400 g burgonya
200 g tej
200 g vaj
olívaolaj
A darált húst egy külön serpenyőben kisebb adagokban lepirítom,
majd szűrőben lecsepegtetem.
Egy másik edényben kevés olajon az apróra vágott répát, hagymát és angolzellert közepesen erős lángon szín nélkül megpárolom. Hozzáadom a paradicsom pürét és addig pirítom, amíg rozsdabarna színt nem kap. Felöntöm a vörösborral, majd teljesen elpárolom, hozzáadom a paradicsomot és a felére főzöm. Hozzáadom a pirított darált húst, a zöldségeket és felforralom, majd hozzáadom a worchestershire szószt.
A burgonyát megfőzöm, áttöröm, majd hozzákeverem a vajat és a tejet, sózom.
Egy tepsibe szedem a kész ragumat, majd a tetejére simítom
a burgonyát, kevés zsemlemorzsával megszóróm, olajjal locsolom.
180 fokon 30-40 perc alatt ropogósra sütöm.