Összetevők:
kukoricakeményítő, sűrítő anyag (guar gumi, xantán-gumi és szentjánoskenyér liszt)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1344 kJ (322 kcal)
Zsír 0,3 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 72,9 g
- amelyből cukrok 0,1 g
Fehérje 2,6 g
Só 0,2 g
Felhasználási javaslat:
Felhasználható 0,5 %-os arányban dzsem, gyümölcstorta, zöldség- és gyümölcskocsonya készítéséhez. A gyümölcs + cukor együttes tömegének 0.5 % át kell a Stabarkból használni. Például 4500 g gyümölcs és 500 g cukor + 25 g Stabark.
Dzsem készítése:
A zselésítő keveréket a tökéletes oldódás érdekében a cukorral alaposan elkeverjük és a gyümölcshöz forrás közben hozzáadjuk. Ezután még 2-3 percig főzzük, majd üvegbe töltjük.
A zselésítés min. 75 °C hőmérsékleten jön létre. Hidegen nem működik!
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Származási hely: Magyarország (hazai feldolgozású termék)