Hozzávalók 2 főre:
1 ek. vaj
3 gerezd fokhagyma
3 dkg cheddar sajt nagylyukú reszelőn lereszelve
3 dkg grana padano nagylyukú reszelőn lereszelve
1 dkg roquefort sajt
0.5 dl száraz fehérbor
1 kiskanál őrölt szerencsendió (csapott mokkáskanál)
4 - 5 medvehagyma levél
1 ek. friss snidling aprítva
3 dkg füstölt lazac csíkokra vágva
1 fél citrom
Elkészítése:
A vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a reszelt sajtokat és a darabokra tört kéksajtot hozzákeverjük, alacsony tűzön elkeverjük egymással, és a fehérbort hozzáadjuk. Ekkor közepes tűzön kevergetjük, a fűszerekkel megszórjuk. Amikor a sajtok feloldódtak a borban, és egynemű lett a szósz, akkor a tejszínt is hozzáadjuk, majd a zöldfűszereket is. A tűzről levéve a lazaccsíkokat is hozzákeverjük, és a citrom levével meglocsoljuk. Olasz durumspagettit főzünk ki hozzá, és ha a szósz túl sűrű lenne, akkor a tészta főzővízével lazítjuk.
Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.