Hozzávalók 2 főre:

1 ek. vaj

3 gerezd fokhagyma

3 dkg cheddar sajt nagylyukú reszelőn lereszelve

3 dkg grana padano nagylyukú reszelőn lereszelve

1 dkg roquefort sajt  

0.5 dl száraz fehérbor

1 kiskanál őrölt szerencsendió (csapott mokkáskanál)

2 csipet fehérbors, őrölt

0.5 dl tejszín

4 - 5 medvehagyma levél

1 ek. friss snidling aprítva

3 dkg füstölt lazac csíkokra vágva

1 fél citrom


Elkészítése:

A vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a reszelt sajtokat és a darabokra tört kéksajtot hozzákeverjük, alacsony tűzön elkeverjük egymással, és a fehérbort hozzáadjuk. Ekkor közepes tűzön kevergetjük, a fűszerekkel megszórjuk. Amikor a sajtok feloldódtak a borban, és egynemű lett a szósz, akkor a tejszínt is hozzáadjuk, majd a zöldfűszereket is. A tűzről levéve a lazaccsíkokat is hozzákeverjük, és a citrom levével meglocsoljuk. Olasz durumspagettit főzünk ki hozzá, és ha a szósz túl sűrű lenne, akkor a tészta főzővízével lazítjuk. 


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.