Nálam most egy új ízvilággal felruházott, gyors leves készült belőle, aminek már a látványa is örömmel töltött el.
Nem mellesleg, teljesen zsírszegény leves, akinek erre is figyelni kell! ;)
Hozzávalók:
kb. 400 g brokkoli (én a szárát is fel szoktam használni, hogy semmi sem vesszen kárba), rózsáira szedve
1 nagyobb újhagyma, darabolva + a tálaláshoz
6 - 8 levél medvehagyma + a tálaláshoz
tengeri só, frissen őrölt bors ízlés szerint
1 bő tk. ízfokozómentes ételízesítő (szárított zöldségek)
frissen facsart citromlé
Elkészítése:
A citromlé kivételével minden hozzávalót egy nagyobb edénybe halmoztam.
Felöntöttem kb. 1 l vízzel, majd lassú tűzön puhára főztem. Amikor megpuhult, botmixerrel krémesítettem.
Tálaláskor karikázott újhagymát tettünk a tányér aljára, erre szedtük a levest, majd citromlevet facsartunk rá, és megszórtuk aprított medvehagymával.
3 – 4 adag lesz belőle
Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.