Hozzávalók:

a tésztához

20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

1 tojás

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál citromlé

2 csipet himalaya só

langyos víz

1 dl tejföl

1 dl olaj


a töltelékhez

50 dkg túró

vanília őrlemény

reszelt citromhéj

1 tojás

10 dkg eritrit porrá őrölve

1 evőkanál 1:4 édesítőszer

10 dkg mazsola


a tetejére 

1 dl tejföl

1 tojássárgája


Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető lágyabb tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és addig pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és símára keverjük. 

A tésztát két részre osztjuk, majd folyamatos lisztezés közben vékony tésztává nyújtjuk. Aláteszünk egy konyharuhát, amit picit meglisztezünk, és még igazgatunk a tésztán, ha kell nyújthatunk még rajta. A tejfölt az olívaolajjal elkeverjük és a tésztára kenjünk a felét vékonyan. Eloszlatjuk a túrókrémet rajta egyenletesen, úgy hogy mindenhová jusson. A két végét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tejföl és a tojássárga keverékével. A másik tésztát ugyanígy elkészítjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Két rúd lesz belőle.


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.