Hozzávalók:
a tésztához
20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
1 tojás
1 evőkanál citromlé
langyos víz
1 dl tejföl
a töltelékhez
50 dkg túró
reszelt citromhéj
1 tojás
10 dkg mazsola
a tetejére
1 dl tejföl
1 tojássárgája
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető lágyabb tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és addig pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és símára keverjük.
A tésztát két részre osztjuk, majd folyamatos lisztezés közben vékony tésztává nyújtjuk. Aláteszünk egy konyharuhát, amit picit meglisztezünk, és még igazgatunk a tésztán, ha kell nyújthatunk még rajta. A tejfölt az olívaolajjal elkeverjük és a tésztára kenjünk a felét vékonyan. Eloszlatjuk a túrókrémet rajta egyenletesen, úgy hogy mindenhová jusson. A két végét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tejföl és a tojássárga keverékével. A másik tésztát ugyanígy elkészítjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Két rúd lesz belőle.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.