Bár elég sok szénhidrátot tartalmaz, de nagyon gyorsan össze lehet dobni, ha vendégeket várunk, és igazán friss, különleges íze van.
Hozzávalók:
125 g margarin
1 tojás
150 g xilit (75 g CH )
175 g joghurt (natúr, 7 g CH)
100 g búza finomliszt (76,3 g CH)
100 g tk. tönkölybúza liszt (63,9 g CH)
100 g mandula, darálva (7 g CH)
250 g málna
(13,5 g CH) vagy málna és meggy vegyesen.
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk. Robotgép segítségével összedolgozzuk a cukorral, a joghurttal, a tojással és a vaníliával. Apránként hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a mandulát, majd beleforgatjuk a málnát is.
180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje egy kicsit megbarnult.
Én nem daráltam le az összes mandulát, egy keveset meghagytam felszeletelve, és sütés előtt rászórtam a muffinok tetejére díszítésként.
Összesen 242,7 g CH-t tartalmaz. Darabonként 20,23 g-ot.
Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.com weboldalon olvashatod.