Egyre másra nyílnak a halbisztrók Budapesten, már három(!) van. (Nemo,
Lövőház utca, Halkakas, Veres Pálné utca, BigFish, Andrássy út) A minap a
férjemmel beültünk a BigFishbe az Andrássy úton. Nagyon kellemes élmény
volt. Előételnek mindketten borban párolt feketekagylót ettünk, amit
imádunk. Főételnek lazacburgert választottunk, és kértem, hogy nekünk ne
hozzák ki a hozzá járó sült krumplit. Jellemző, hogy már annyira
paleósodott a gondolkodásom, hogy arra nem is számítottam, hogy ugyan
krumpli nélkül, de hamburgerzsemlével érkezik majd a lazacburger. Sebaj,
a zsömle ottmaradt a tányéron, viszont finom vegyes zöldsaláta annál
több fogyott hozzá. Egy pohár isteni Dúzsi rozét is ittunk mellé,
fennséges volt!
A halburgerszerű képződményekben az a jó, hogy viszonylag kevesebb halból is jól lehet lakni.
Hozzávalók 4 burgerhez:
20 dkg lazac
1 db tojás
friss petrezselyem
friss snidling
vagy kapor
Én egy konyhai robotgépbe tettem az össze hozzávalót és egy pillanat
alatt összeturmixoltam, megformáztam és kisütöttem őket. Nyami. Nagyon.
Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.