A kukoricás extrudált kenyér kukorica alapú alapanyagokból készül extruziós folyamat során. Az extruzió egy olyan technológia, amely során az alapanyagokat magas hőmérsékleten és nyomáson kezelik, hogy különböző formákat hozzanak létre, például pelyheket, száraztésztát vagy kenyereket.
A kukoricás extrudált kenyér alapjául a kukorica lisztje és/vagy kukoricapehelyei szolgálnak. Ezen alapanyagokat vízzel, sóval és más hozzávalókkal keverik össze, majd extrudálják. Az extrudált kenyér kialakítása lehetővé teszi számára, hogy könnyű, roppanós szerkezetű legyen.
A kukoricás extrudált kenyér lehet változatos ízű és textúrájú, és sokféle módon lehet felhasználni. Például lehet szendvicskenyérként használni, vagy sós vagy édes pékárukhoz, snackekhez.
Összetevők:
kukoricadara, étkezési só
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia 1564 kJ / 369 kcal
Zsír 0,5 g
- amelyből telített zsírsavak 0,1 g
Szénhidrát 82,0 g
- amelyből cukrok 1,5 g
Rost 3,8 g
Fehérje 7,6 g
Só 1,1 g
Származási hely: Lengyelország
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 május