Ha a bors a fűszerek királya, akkor a vanília a fűszerek hercegnője. Mézédes illata és felejthetetlen aromája maga a megtestesült elegancia a gasztronómiában.
A mexikói eredetű fára kúszó növény toktermése adja a fűszert. A leszedett, még éretlen zöld termést hőkezelik, majd szárítják, ezt követően több hónapig érlelik. Így nyeri el fénylő barna színét és hosszanti ráncosságát, melyen a vanília kristályok gyakran kicsapódva, fehér foltokban jelennek meg.
Allergén:
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
Felhasználási javaslat:
Felhasználásakor a vanília rudat hosszában vágjuk ketté, majd kaparjuk ki a kristályokat. A már felvágott rudat használhatjuk vaníliás cukor készítéséhez, de bele is főzhetjük a készülő édességbe.
Származási hely: Madagaszkár
Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 július