A kapor gyakori zöldfűszer a magyar konyhán. Készíthetünk belőle levest, mártást, de nem hiányozhat a főzelékekből. Kaporral ízesítjük a tejfölös báránypecsenyét, sőt halat, szárnyast, sertéshúst fűszerezhetünk vele.
Termésén kívül, fiatal virágát és levelét is felhasználjuk.
A kapor illata édeskés, egészen egyedi aromájú. Íze, éppen csak érezhetően kesernyés és illatához hasonlóan egyedülálló.
Magyarország egyik legkedveltebb fűszere. Elég csak a kovászos uborkára, tökfőzelékre, vagy a kapros-túrós rétesre gondolni. Ezek az ételeink elveszítenék számunkra minden élvezeti értéküket a kapor zseniális aromája nélkül. Halételekhez, mártásokhoz, továbbá gomba, valamint túró felhasználásával készült ételekhez is kiváló ízesítő.
Allergének:
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
Származási hely: Magyarország