A kesudió magas olajtartalma és semleges íze miatt, valódi tejföl állagú, és ízre is nagyon hasonlító krémet ad.  A benne lévő zsírsavak , vitaminok és ásványi anyagok miatt kifejezetten egészséges ételt kapunk. A kesutejföl kb. 290cal/100g energiatartalmú, míg a normál 20%-os tejföl 200cal/100g.


Hozzávalók:

150 g kesudió
150 ml víz
2 - 3 evőkanál frissen facsart citromlé
2 - 3 csipetnyi só


ELKÉSZÍTÉSE:

-A natúr kesudiót egy zárható edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami teljesen ellepi. Legalább 3 órát, de ideális esetben egy egész éjszakát állni hagyjuk. 

-Leöntjük a megpuhult kesudióról az áztató vizet.

-A kesudiót, a vizet, a 2-3 evőkanál citromlevet(ízlés szerint), és a sót turmixgépbe öntjük, és magas fordulaton 1-2 perc alatt krémesre turmixoljuk. Érdemes kisebb mennyiségű citromlével és sóval indítani a mixelést és menet közben megkóstolni, majd ízlés szerint adni még hozzá.  

Lezárt edénybe téve, hűtőben 3 napig eláll.