A biolin.hu szakértői és olvasói által írt válaszok nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy beavatkozást. Amennyiben szükséges, mindenképp keresd fel orvosod vagy gyógyszerészed, kérd szakember segítségét. A biolin.hu és szakértői csapata igyekszik naprakész információkat megosztani és pontos, alapos válaszokat adni a feltett kérdésekre, de ezen tartalmakért felelősséget nem vállal.
A biolin.hu szakértői és olvasói által írt válaszok nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy beavatkozást. Amennyiben szükséges, mindenképp keresd fel orvosod vagy gyógyszerészed, kérd szakember segítségét. A biolin.hu és szakértői csapata igyekszik naprakész információkat megosztani és pontos, alapos válaszokat adni a feltett kérdésekre, de ezen tartalmakért felelősséget nem vállal.
- Gasztrobiológus
2017.01.29 22:17Kedves Szabi76!
A lazac szerencsére nem tartozik azon halak közé, amelyek húsában jelentékeny mennyiségű nehézfém halmozódna fel, ez inkább a nagyobb testű, hosszabb élettartamú, és a tápláléklánc csúcsához közelebb lévő halak húsánál jelenthet veszélyt, pl tonhal, kardhal, cápa, stb. Ebben a tekintetben nincs különbség a vad és a tenyésztett lazac húsa közt sem. Egyébként a tenyésztett lazac húsa világosabb, szélesebb "zsírcsíkokkal", a vadé pedig sötétebb vörös, és van kis különbség köztük beltartalmilag, de mindkettő kimondottan egészségesnek mondható és egyiknél sem kell a nehézfém-felhalmozódás miatt aggódnunk.