A biolin.hu szakértői és olvasói által írt válaszok nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy beavatkozást. Amennyiben szükséges, mindenképp keresd fel orvosod vagy gyógyszerészed, kérd szakember segítségét. A biolin.hu és szakértői csapata igyekszik naprakész információkat megosztani és pontos, alapos válaszokat adni a feltett kérdésekre, de ezen tartalmakért felelősséget nem vállal.
A biolin.hu szakértői és olvasói által írt válaszok nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy beavatkozást. Amennyiben szükséges, mindenképp keresd fel orvosod vagy gyógyszerészed, kérd szakember segítségét. A biolin.hu és szakértői csapata igyekszik naprakész információkat megosztani és pontos, alapos válaszokat adni a feltett kérdésekre, de ezen tartalmakért felelősséget nem vállal.
- Gasztrobiológus
2017.01.29 22:18Kedves Yolanda!
A tökéletes reggeli egyén-, életmód- és munkafüggő. A jó reggeliről azonban általánosságban elmondható, hogy tartalmazzon megfelelő mennyiségű, elsősorban lassan felszívódó szénhidrátot, hogy energiával feltöltve induljunk a napnak. A zöldségeknek és gyümölcsnek is ott a helye a reggeliben. Személyes kedvencem egy tál zab, aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal, tejjel felöntve. Így szénhidrátot és tejterméket is bejuttatunk a szervezetünkbe, ráadásul a zab egy kifejezetten rostdús élelmiszer, mely segít a teltségérzet kialakításában, ráadásul nagyon jó hatással van az emésztésre. Az olajos magvak és a tej pedig ásványi anyagokhoz és (főleg zsíroldékony) vitaminokhoz juttat minket már ébredés után. Ha reggel kávét fogyasztunk, semmiképp se éhgyomorra igyuk a kávét, hanem már miután szilárd táplálékot fogyasztottunk.