Igazi színekben és ízekben gazdag finomság.
Szeretettel ajánlom! :)
A főzelékhez:
- • 1/2 fej vöröshagyma, szeletelve
- • 225 g sárgaborsó
- • tengeri só, frissen őrölt bors
- • 1 kk. kurkuma
- • 1 kk. indiai citromfű
- • 1 kk. görögszéna mag
- • 1 kk. chili pehely
- • 1 ek. tahini
- • 1/2 ek. mustár
- • frissen facsart citromlé ízlés szerint
A feltéthez:
- • 1 ek. olívaolaj
- • 1 nagy fej cékla, apró kockákra vágva
- • löttyintésnyi balzsamecet
- • bő maréknyi spenót
A vöröshagymát és a sárgaborsót annyi vízben tettem fel főni, ami 2 ujjnyira ellepi. Sóztam, borsoztam. Kurkumával, indiai citromfűvel, görögszéna maggal és chili pehellyel fűszereztem. Amikor félig megpuhult, tahinit és mustárt adtam hozzá, majd puhára főztem. Kevés citromlével ízesítettem.
A feltéthez egy serpenyőben olívaolajat melegítettem. Hozzáadtam a felkockázott céklát. Sóztam, borsoztam. Kevés balzsamecetet adtam hozzá. Fedő alatt pároltam – sütöttem roppanósra. Végül spenóttal gazdagítottam.
3 adag lesz belőle