A biolin.hu szakértői és olvasói által írt válaszok nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy beavatkozást. Amennyiben szükséges, mindenképp keresd fel orvosod vagy gyógyszerészed, kérd szakember segítségét. A biolin.hu és szakértői csapata igyekszik naprakész információkat megosztani és pontos, alapos válaszokat adni a feltett kérdésekre, de ezen tartalmakért felelősséget nem vállal.
A biolin.hu szakértői és olvasói által írt válaszok nem helyettesítenek orvosi vizsgálatot, diagnózist vagy beavatkozást. Amennyiben szükséges, mindenképp keresd fel orvosod vagy gyógyszerészed, kérd szakember segítségét. A biolin.hu és szakértői csapata igyekszik naprakész információkat megosztani és pontos, alapos válaszokat adni a feltett kérdésekre, de ezen tartalmakért felelősséget nem vállal.
- Fitoterapeuta
- Bach-virágterapeuta
- Életmódtanácsadó
2017.01.22 15:36Kedves Csilla!
Sajnos a válasz kicsit túlnő a rendelkezésünkre álló válaszlehetőségeken. Számos igényes könyv foglalkozik az ehető növények témájával, a legtöbb jó kiindulópontot jelenthet.
Azt is kijelenthetjük, hogy pl. dekorációs célra az általában használt gyógynövények, virágok jól használhatók, és ebben a mennyiségben biztonságosak is. Kezdésként én szívből ajánlom virágzó állapotban a levendulát, a menta virágát, a zsálya virágát, a gyermekláncfüvet, a kakukkfüvet, a rozmaringot. Saláták színesítésére/különlegessé tételére ajánlom figyelmébe a madársóskát, a gyermekláncfű zsenge levelét, a hagymaszagú kányazsombort vagy a zamatos turbolyát, nagyon szép díszítője lehet a martilapu bimbója-virága is. Bízom benne, hogy tud az ötletekből hasznosítani, biztatom a további vizsgálódásra, hiszen a virágok ilyen felhasználásának csak a fantázia szab határt.