Bevásárlólista/hozzávalók

17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

5 dkg dió, darálva

5 dkg étcsokoládé 70%-os, hozzáadott cukor nélkül, durvára vágva

5 dkg aranymazsola

2.5 dkg kandírozott narancshéj

2.5 dkg kandírozott citromhéj

5 dkg mandula pirítva, durvára vágva

1 tk. szódabikarbóna

1 citrom reszelt héja

1 narancs reszelt héja

16 dkg vaj

6 tojás

15 dkg eritrit


Elkészítés módja

A puha vajat az eritritol felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A maszolát felaprítjuk, a mandulát megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a lisztkeverékkel, darált dióval, étcsoki cseppekkel és a kandírozott citrom és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a darált diót a reszelt citrom és narancshéjat és a szódabikarbónát is, alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritritollal. A vajas részhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd apránként elkeverjük benne a szárazanyagokat vagyis a lisztkeverékkel elkevert gyümölcsöket és magokat.


Kivajazott gyümölcskenyérformába öntjük a tésztát és 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük. 



Zellei Tündi szénhidrátcsökkentett receptje

Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon találod.