Bevásárlólista/hozzávalók
17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
5 dkg étcsokoládé 70%-os, hozzáadott cukor nélkül, durvára vágva
2.5 dkg kandírozott narancshéj
5 dkg mandula pirítva, durvára vágva
16 dkg vaj
6 tojás
Elkészítés módja
A puha vajat az eritritol felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A maszolát felaprítjuk, a mandulát megpirítjuk, durvára vágjuk, majd a lisztkeverékkel, darált dióval, étcsoki cseppekkel és a kandírozott citrom és narancshéjjal összekeverjük. Hozzáadjuk a darált diót a reszelt citrom és narancshéjat és a szódabikarbónát is, alaposan elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék eritritollal. A vajas részhez óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot, majd apránként elkeverjük benne a szárazanyagokat vagyis a lisztkeverékkel elkevert gyümölcsöket és magokat.
Kivajazott gyümölcskenyérformába öntjük a tésztát és 180 C fokos sütőben 40-50 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Zellei Tündi szénhidrátcsökkentett receptje
Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon találod.