Hozzávalók:
500 g friss gesztenye
300 g kristálycukor
300 ml víz
Elkészítése:
1. 4 percig forrázom a gesztenyéket, leszűröm, és még melegen meghámozom.
2. A kristálycukrot a vízzel összeforralom, 10 perc alatt szirupot főzök belőle és beleteszem a gesztenyéket és hagyom további 8 percig gyöngyözni.
3. Leveszem a tűzről, kihűtöm és egy éjszakán át hagyom állni a gesztenyét a szirupban.
4. Másnap visszateszem a lángra a fazekat, amiben a gesztenyék és a cukorszirup van, egy percig forralom, majd újra kihűtöm és állni hagyom éjszakára. Ezt ismételem minden nap, amíg az összes szirupot be nem szívja a gesztenye.
5. Amikor beszívta, előmelegítem 70 fokra a sütőt és a gesztenyéket sütőpapírral fedett tálcán 2 órán keresztül karamellizálom. (Ha nem dermed meg, akár tovább is.)