Hozzávalók:
2 újhagyma, a zöld szárával együtt, darabolva
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 bögre (450 ml) fagyasztott bio zöldbab
2 bögre (900 ml) víz
tengeri só, frissen őrölt fehér bors
1 kis csokor kapor, aprítva
100 ml rizstejszín
kb. 1 ek. frissen facsart citromlé
Elkészítése:
Az újhagymát, a fokhagymát és a zöldbabot kétszeres mennyiségű vízben főzni kezdtem. Sóztam, borsoztam, kaporral fűszereztem.
Amikor a zöldségek megpuhultak, az ételt turmixolva, majd a főzőedénybe visszatöltve 100 ml rizstejszínnel krémesítettem.
Tálaláskor frissen facsart citromlével bolondítottuk meg az újhagyma-karikákkal megszórt levest.
3 adag lesz belőle
Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod!