Miért jó?
A szezámmag magnézium-, vas,- cinktartalma miatt fontos alapanyaga az egészséges táplálkozásnak. Kitűnő természetes forrása a B- és az E-vitaminoknak. Kiemelkedő a lecitintartalma, így védi az érrendszert a koleszterin lerakódástól, továbbá szerves foszforsav tartalma, mely az agy- és az idegszövetek legfőbb építőköveként szolgál. A magok közül a szezámmagnak van a legmagasabb kalciumtartalma, egy fél pohárnyi szezámmag 3x annyi kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej. Vizsgálatok szerint az olajok közül leginkább a szezámmag olaja gátolja a rákos sejtek növekedését.
Összetevők:
szezámmag
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 2458kJ/594kcal
Zsír 51g
- amelyből telített zsírsavak 6,4g
Szénhidrát 2,2g
- amelyből cukrok 1,9g
Fehérje 25g
Só 0,2g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó.