Miért jó?
A kesudióban nagyon sok értékes tápanyag található: foszfor, magnézium, vas, réz, cink, szelén, A- és B-vitaminok, béta-karotin, folsav, hogy csak néhányat említsünk. Külön is kiemelnénk magas kalciumtartalmát, melynek köszönhetően erősíti a csontokat, a hajat és a körmöt. A kesudió ezen kívül tele vannak antioxidáns hatású E-vitaminnal is. Az E-vitamin késlelteti a sejtek öregedését és a szabad gyököktől is véd. Túlnyomórészben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így csökkenti a keringési betegségek kockázatát.
Milyen betegségek kockázatát csökkenti a fogyasztása? Túlnyomórészben telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így csökkenti a keringési betegségek kockázatát. A kesudió megvéd az epekő kialakulásával szemben. Csökkenti a koleszterinszintet. Megvéd a kellemetlen fejfájástól. Csökkenti a cukorbetegség kialakulását. Magnézium tartalmának köszönhetően csökkenti a magas vérnyomást. Hogyan tároljuk a kesudiót? Hűvös helyen, zárt edényben akár 6 hónapig is fogyasztható. A legjobb megoldás, ha hűtőszekrényben tároljuk.
Összetevők:
kesudióbél
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2316 kJ / 553 Kcal
Zsír: 43,9 g
- ebből telített: 7,8 g
Szénhidrát: 26,9 g
- ebből cukrok: 5,9 g
Fehérje: 18,2 g
Só: 0,03 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Származási hely: EU