Hozzávalók:
-4 tojás
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 csipet só
-1 dl tej/növényi tej
-1 dl olívaolaj vagy kókuszzsír az utóbbival nem lesz olyan könnyű a sütemény, de ízre ugyanolyan finom
-1 teáskanál vaníliakivonat
-1/2 cs sütőpor
-2 evőkanál kakaópor
-fél citrom reszelt héja
-5 dkg mazsola
Elkészítés módja
A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőkkel, a vaníliakivonattal, ízesítjük a citromhéjjal, majd hozzáöntjük az olívaolajat. A lisztkeveréket a csipet sóval a sütőporral elkeverjük és a felvert tojásos masszához adjuk. Hozzákeverjük a tejet és végül a mazsolát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A tészta egyharmad részét különválasztjuk és hozzákeverjük a 2 evőkanál kakaóport. Tehát így kapunk kétharmad sárga és egyharmada kakaós tésztát. Egy közepes kuglóf formát kivajazunk, kilisztezünk és elkezdjük belekanalazni először a sárga tésztát, aztán a közepére a kakaósat és végül a maradék sárga tésztát. 180 C fokos sütőben 40-45 percig sütjük tűpróbáig.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.